Subsidies & hulp

Aanjaagfonds Energietransitie

Heeft u met uw bedrijf of organisatie een idee voor een onderzoek of project dat gericht is op energiebesparing en duurzame energieopwekking? Dan kunt u misschien gebruik maken van het ‘Aanjaagfonds Energietransitie’. Dit fonds is voor onderzoeken of projecten die Nijmegen helpen om in 2045 energieneutraal te zijn. Power2Nijmegen bepaalt met een adviesgesprek of u voor uw idee een aanvraag kunt indienen.

Subsidies innovatie bedrijfsleven

Voor innovaties in de energie- en milieutechnologiesector kunt u terecht bij Stichting Kiemt of het Regionaal Centrum voor Technologie. Het Innovatie- en Energiefonds Gelderland (IEG) financiert innovatieve energieprojecten van Gelderse mkb-bedrijven. Oost.nl is fondsmanager van IEG

ISDE breidt uit met meer duurzame energieopties

U kunt met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor zakelijke gebruikers uw gebouw of te verhuren woning verduurzamen. Zakelijke gebruikers zijn bedrijven, woningcorporaties, verenigingen, Verenigingen van Eigenaren (VvE’s), overheden en particuliere verhuurders. Voor deze doelgroep is er subsidie beschikbaar voor een warmtepomp en een zonneboiler. VvE’s kunnen voor een appartementengebouw naast een warmtepomp en zonneboiler ook subsidie krijgen voor een centrale aansluiting op een warmtenet. Voor bedrijven is daarnaast tot en met 31 december 2023 subsidie beschikbaar voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen.