Agenda

Hier vindt u de volgende bijeenkomsten van Power2Nijmegen.

Power2Nijmegen bijeenkomst op 22 november bij Planon 

Op maandag 22 november 2021 om 16:00 uur zijn alle leden door Pierre Guelen van Planon uitgenodigd in zijn energieneutrale bedrijfskas. Over het programma wordt u uiteraard nog geïnformeerd. Wij gaan er weer een energiek en inspirerend live, hybride of online event van maken om met energie aan de slag te gaan! Dus zet 22 november 2021 alvast in uw agenda.

Terugblik op online Powernap event van 22 maart

Een rinkelende wekker luidde de start in van het online Powernap event van Power2Nijmegen. Een energiek startsein van een dynamisch evenement. Het welkomstwoord door dagvoorzitter Jeroen de Blij en Angela Roes van Power2Nijmegen zorgde ervoor dat je nog meer zin kreeg om het event bij te wonen. Wethouder Tiemens die de gehele uitzending aanwezig was gaf aan dat ze iedereen heel erg had gemist. Ze was benieuwd naar hoeveel en welke bedrijven aangehaakt waren tijdens het event. Met het Powernap event hoopte ze weer verbinding te maken van deze mooie community die al sinds 2012 bestaat. Deze verbinding maken is zeker gelukt! Met een dynamische opzet met veel afwisseling en diverse mensen en onderwerpen was het alsof je weer even in direct contact was.

De talkshowtafel

Aan de talkshowtafel schoven steeds nieuwe gasten aan die vertelden over energietransitie. Het eerste tafelgesprek ging over energiebesparen in coronatijd. John Meijering en Rense Appelo van Emixion deelden hun ervaringen hoe je websites groener en energiezuiniger maakt. Jorg Rijkschroef van Sit&Heat heeft aanpassingen gedaan om in coronatijd de kansen te pakken, onder andere door online zaken anders in te richten. Daarnaast praatte Silver de Bruijn van de gemeente Nijmegen ons bij over de digitaliseringsvoucher en de Digitale Werkplaats Arnhem Nijmegen. 

Het onderwerp aan de tweede tafel was ‘Postcoderoosprojecten’. Caroline de Greeff gaf uitleg over het haalbaarheidsonderzoek over solar carports in Nijmegen met een coöperatieve insteek. Haar partner in dit project Craig Savy van ZEBRA ’schoof aan’ in de vorm van een foto. Ook Paul Eijkman van Noviostroom heeft ervaring met het betrekken van burgers met postcoderoosprojecten. Na het succesvolle postcoderoosproject met het zonnedak van Nijmegen Atletiek is hij voor een volgend project op zoek naar daken en deed hiervoor een oproep. 

Aan de derde tafel over ‘Zon op dak’ schoven Jos van Hulsbeek van ROC Technovium en Pierre Guelen, CEO van Planon aan. In dit gesprek veel tips om energie te besparen in bedrijfsgebouwen. Met simpele aanpassingen kun je al mooie stappen maken in bestaande gebouwen. Super interessant! Voor deze sessie sloten zowel Marcel Budding van 100% zonnig en Pascal Burhenne van Klingele aan. Niet fysiek, maar digitaal, de techniek staat voor niks wat dat betreft!

In gesprek met wethouder Tiemens

Tussendoor voerde de presentator korte vraaggesprekken met wethouder Tiemens, die plaats had genomen in de zogenaamde ‘Maarten van Rossen’ stoel in de huiskamerstudio. Hieruit kwam onder andere naar voren dat in Nijmegen bedrijven driekwart van alle elektriciteit verbruiken. Meer dan de helft (56%) van al het Nijmeegse energieverbruik is in bedrijfsgebouwen. Zonder de inzet van bedrijven kunnen de energiedoelstellingen niet worden gehaald. Ook vertelde ze over de enorme kansen die er liggen in de bedrijfsdaken in het kader van ‘Zon op dak’. Genoeg te doen om samen met energie aan de slag gaan!

Nieuwe energie

Dit is nog maar een kleine impressie van het programma, dat ook nog eens afgewisseld werd met filmpjes en optredens van Sjoerd van Capelleveen die ons meenam met het gedicht ‘de wolkenmakers’ over de ontstaansgeschiedenis van de consumptiemaatschappij. Gedurende gehele sessie was het mogelijk om via de chat vragen te stellen en de interactie op te zoeken. De chat werd bemand door Angela Roes en Emile Pilage die als projectleider ‘Zon op dak’ de aangewezen persoon was een groot deel van deze vragen te beantwoorden. Tot slot nog een mooie prijsvraag waarbij de kijkers moesten raden hoeveel zonnepanelen op de gemeentelijke daken lagen. Kortom een geslaagd en goed georganiseerd evenement waar je nieuwe energie van krijgt!

Event terugkijken

Heeft u het event gemist? Kijk het dan terug via YouTube.