HackShield

“Worden jullie onze nieuwe Cyber Agents?” Deze oproep doen de gemeente Nijmegen en de politie aan alle kinderen tussen 8 en 12 jaar. Door de game HackShield te spelen leren kinderen over internetcriminaliteit. De gemeente hoopt dat ieder kind dit leerzame spel gaat spelen. De beste Cyber Agent wordt voor de zomervakantie 2024 door de burgemeester gehuldigd in de bibliotheek. Dinsdag 2 april is de officiële kick-off van HackShield.

Download de game

Kinderen zijn zich niet altijd bewust zijn van de gevaren die ze online lopen. Ze zijn daardoor een makkelijke prooi voor hackers en andere online criminelen. Daarom is er nu de online game HackShield. Door dit actieve spel HackShield te spelen, leren kinderen:

  • Hoe op internet risico’s te herkennen
  • Wat te doen om te voorkomen dat je slachtoffer van cybercriminaliteit wordt
  • Hun familie meer te vertellen over cybercrime

Zo wordt Nijmegen online veiliger! 

Als ouder kunt u uw kind op gang helpen

Heeft u kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar? We snappen dat u niet altijd blij bent als kinderen veel gamen op hun computer of iPad. Maar deze game is écht leerzaam. Help uw kind daarom surfen naar game op HackShield en log mee in. Misschien kunt u tijdens het spelen meekijken en achteraf eens vragen wat uw kind geleerd heeft? Dan steekt u er zelf ook iets van op. 

Huldiging in de bieb

De Cyber Agent met de meeste punten wordt voor de zomervakantie gehuldigd door de politie en burgemeester Bruls in Bibliotheek Mariënburg in de binnenstad. 

Gezamenlijke campagne

Voor dit project heeft de gemeente het online pakket HackShield aangekocht, dat ook door andere gemeenten succesvol wordt ingezet. Om zoveel mogelijk kinderen te laten deelnemen, werkt de gemeente samen met de Nijmeegse politie, Bibliotheek Gelderland Zuid, welzijnsorganisatie Bindkracht10 en scholen voor basisonderwijs in de stad. Scholen zullen bijvoorbeeld de online game op school en bij de ouders onder de aandacht brengen.