HackShield

“Worden jullie onze nieuwe Cyber Agents?” Deze oproep doen de gemeente Nijmegen en de politie aan alle kinderen tussen 8 en 12 jaar. Door de game HackShield te spelen leren kinderen over internetcriminaliteit. De gemeente hoopt dat ieder kind dit leerzame spel gaat spelen. De beste Cyber Agent wordt op zaterdag 15 juni op het Cybercrime familiefestival door de burgemeester gehuldigd in de bibliotheek. Zien we je daar op de stormbaan? Hieronder staat het programma en vind je hoe je je kunt aanmelden.

Download de game

Kinderen zijn zich niet altijd bewust zijn van de gevaren die ze online lopen. Ze zijn daardoor een makkelijke prooi voor hackers en andere online criminelen. Daarom is er nu de online game HackShield. Door dit actieve spel HackShield te spelen, leren kinderen:

  • Hoe op internet risico’s te herkennen
  • Wat te doen om te voorkomen dat je slachtoffer van cybercriminaliteit wordt
  • Hun familie meer te vertellen over cybercrime

Zo wordt Nijmegen online veiliger! 

Als ouder kunt u uw kind op gang helpen

Heeft u kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar? We snappen dat u niet altijd blij bent als kinderen veel gamen op hun computer of iPad. Maar deze game is écht leerzaam. Help uw kind daarom surfen naar game op HackShield en log mee in. Misschien kunt u tijdens het spelen meekijken en achteraf eens vragen wat uw kind geleerd heeft? Dan steekt u er zelf ook iets van op. 

Zaterdag 15 juni: Cybercime famieliefestival in de bieb

Iedereen is welkom op zaterdag 15 juni in en vóór Biblotheek Mariënburg. Kinderen én ouders kunnen er leren over veilig internetten in een kindercollege. Ook kun je HackShield spelen en een workshop programmeren volgen. Buiten is er een stormbaan en kun je een kijkje nemen in een politieauto. De Cyber Agents met de meeste HackShield-punten worden gehuldigd door de politie en burgemeester Bruls. 

Tijd: 13.30 - 16.00 uur (de huldiging is om 14.45 uur)

Locatie: Bibliotheek Mariënburg

Aanmelden cybercrime festival 
Aanmelden is fijn, maar niet verplicht!

Gezamenlijke campagne

Voor dit project heeft de gemeente het online pakket HackShield aangekocht, dat ook door andere gemeenten succesvol wordt ingezet. Om zoveel mogelijk kinderen te laten deelnemen, werkt de gemeente samen met de Nijmeegse politie, Bibliotheek Gelderland Zuid, welzijnsorganisatie Bindkracht10 en scholen voor basisonderwijs in de stad. Scholen zullen bijvoorbeeld de online game op school en bij de ouders onder de aandacht brengen.