Algemene voorwaarden fietsenstalling Bisschop Hamerstraat - Plein 44 - Mariënburg - Stadhuis

Artikel 1

Begripsbepaling
De gemeente:
De gemeente Nijmegen, gevestigd aan de Korte Nieuwstraat 6 te Nijmegen.

Fietsenstalling:
De fietsenstallingen locatie Bisschop Hamerstraat/Plein 44/Mariënburg/Stadhuis

Toegangsbewijs:
Bewijs dat door beheerder overhandigd wordt bij het stallen van de fiets.

Stallingsovereenkomst:
Door gebruik te maken van de fietsenstalling sluit men een stallingsovereenkomst waarop deze algemene voorwaarden van toepassing zijn.

Fietsstaller:
Persoon die de stallingsovereenkomst is aangegaan.

Fiets:
Fiets zoals gedefinieerd in de Wegenverkeerswet 1994.

Artikel 2

De tussen partijen tot stand gekomen stallingsovereenkomst omvat geen bewaking. De gemeente aanvaardt geen aansprakelijkheid voor diefstal, vervreemding, beschadiging of het verloren gaan van eigendommen van de fietsstaller. De gemeente aanvaardt geen aansprakelijkheid voor lichamelijk letsel of gevolgschade welke een direct of indirect gevolg zijn van het gebruik maken van de fietsenstalling. Dit behoudens opzet of bewuste roekeloosheid door de gemeente.

Artikel 3

Een geldig toegangsbewijs geeft de fietsstaller recht op toegang en gebruik van de fietsenstalling.

Artikel 4

Wanneer een fiets blijft staan na sluitingstijd van de fietsenstalling worden er overnachtingskosten in rekening gebracht. Het bedrag is te vinden op de website van de gemeente Nijmegen.

Hoofdstuk 2 verbodsbepalingen/aanwijzing

Artikel 5

Niet in alle fietsenstallingen is het toegestaan om met snorfietsen, bromfietsen, motoren, fietsaanhangwagens en bakfietsen van welke aard dan ook, de fietsenstalling binnen te rijden of te parkeren. Op de website van de gemeente Nijmegen staat welk type fiets/voertuig gestald kan worden in de betreffende fietsenstalling.

Artikel 6

Opslag van goederen is niet toegestaan.

Artikel 7

De fiets mag uitsluitend worden geparkeerd in de daarvoor bestemde rekken. Voor het stallen van bakfietsen zijn daarvoor speciaal bestemde plaatsen gerealiseerd in sommige fietsenstallingen. De entree en paden dienen altijd open en berijdbaar te worden gehouden. Fietsen die in strijd met de genoemde voorschriften zijn geparkeerd, kunnen door de gemeente voor risico van de fietsstaller worden verwijderd. Alle daarmee verband houdende kosten worden op de fietsstaller verhaald.

Artikel 8

Het is verboden ontplofbare, ontbrandbare of anderszins gevaarlijke en/of schadelijke stoffen de fietsenstalling binnen te brengen.

Artikel 9

De fietsenstallingen hebben wisselende toegangstijden. Op de website van de gemeente Nijmegen staan de actuele openingstijden van de verschillende fietsenstallingen.

Artikel 10

Het zich ophouden in de fietsenstalling is niet toegestaan behalve voor het onmiddellijk parkeren of ophalen van de fiets.

Artikel 11

Het is verboden in de fietsenstalling goederen of diensten aan te bieden, uit te delen, of deze te verkopen of te verhuren.

Artikel 12

Het is verboden in de fietsenstalling te flyeren of strooibiljetten te verspreiden.

Artikel 13

Het is verboden om in de fietsenstalling te roken of open vuur te maken.

Artikel 14

Het is verboden in de fietsenstalling reparaties of andere werkzaamheden uit te voeren tenzij toestemming is gegeven door de gemeente.

Artikel 15

Het is verboden afval achter te laten.

Artikel 16

Het is niet toegestaan om in, op of aan de fietsenstalling reclame te maken.

Artikel 17

Indien er een elektrisch oplaadpunt aanwezig is in de fietsenstalling dient deze enkel gebruikt te worden voor het actief opladen van een elektrische fiets. Wanneer er niet actief wordt opgeladen dient het oplaadpunt vrij gemaakt te worden.

Artikel 18

Het is verboden de fiets langer dan 14 dagen achter elkaar te stallen. De fiets zal na 14 dagen worden verwijderd door de AFAC. De fiets kan bij de AFAC worden opgehaald. Bij het ophalen dient een bedrag te worden betaald. Dat bedrag is gelijk aan het bedrag dat verschuldigd is wanneer de AFAC uitvoering geeft aan bestuursdwang en met die grondslag fietsen verwijderd. Na 13 weken kan de fiets niet meer worden opgehaald.

Artikel 19

De beheerder kan aanwijzingen geven. Als de aanwijzingen van de beheerder niet worden opgevolgd kan de toegang tot de fietsenstalling worden geweigerd.

Hoofdstuk 3 Overige bepalingen

Artikel 20

Een fietsstaller is aansprakelijk voor de schade die hij/zij veroorzaakt aan de fietsenstalling. Voor de vaststelling van het bedrag van de schade zal een door of namens de gemeente opgestelde expertise beslissend zijn. De kosten van deze expertise worden naast de schade in rekening gebracht.

Artikel 21

De gemeente is niet gehouden schade te vergoeden indien sprake is van overmacht. Onder overmacht zal in ieder geval worden gerekend een van de wil van de gemeente onafhankelijke omstandigheid als gevolg waarvan de nakoming van de verplichtingen uit de stallingsovereenkomst redelijkerwijs door de fietsstaller niet meer van de gemeente kan worden verlangd. Hieronder worden in ieder geval begrepen werkstakingen, brand, overheidsmaatregelen, bedrijfsstoringen, slechte weersomstandigheden, zoals bijvoorbeeld hevige regen, ijzel of sneeuwval, alsmede een tekortkoming in de nakoming door derden.

Artikel 22

De Algemene Voorwaarden liggen ter inzage bij bureau Parkeren en Verkeersmanagement en bij de beheerder van de fietsenstalling. Ook zijn de Algemene Voorwaarden te vinden op de website van de gemeente Nijmegen.

Artikel 23

Op deze stallingsovereenkomst is Nederlands recht van toepassing.